Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

28. jul. 2010

13.7.2010: potapljanje v Limskem kanalu ter na Banjolih

Tokrat sem se potapljal s potapljaškim klubom Blue lagoon diving v Poreču (natančneje v naselju Galjot-nasproti marine v zeleni laguni). Tudi tokrat sem opravil dva potopa:

POTOP 1: LIMSKI KANAL

Največja globina: 18m (največja za tečaj PADI OWD)
Trajanje potopa: 60 min
Temperatura vode: 20`C
Temperatura zraka: 31`C
Neopren: 5 mm, moker

Klub nas je pripeljal na točko potopa, nato pa smo se z divemastrom po sidrni vrvi spustili na globino 18 m, ter plavali vzdolž stene. Postopoma smo se serpentinasto dvigovali do površja. Moram priznati, da je bil potop zelo zanimiv.

POTOP 2: BANJOLI

Največja globina: 14,5m
Trajanje potopa: 30 min
Temperatura vode: 20`C
Temperatura zraka: 31`C
Neopren: 5 mm, moker

Otok Banjol leži nedaleč stran od Rovinja (prvi otok J). Njegova "posebnost" je to da ima 25 m dolg rov, po katerem se da priplavati v sredino otoka (na površje). Tudi tokrat smo se po sidrni vrvi spustili do globine 14,5 m. Že kmalu po vstopu nam je divemaster pokazal jastoga (kar velika žverca :)) Potop smo nadaljevali po rovu, kjer smo videli babico (ribo, da ne bo pomote :)), ter prišli na površje v sredini otoka. Potop smo nadaljevali okrog JZ strani otoka, kjer smo vstopili v jamo. Občutek je fenomenalen (ga ne morem opisati). Počasi smo se začeli vračati proti vstopni točki. Po sidrni vrvi smo se dvignili na globino 3 m, kjer smo zaradi varnosti opravili 5 minutni varnostni postanek.

Sledil je še povratek v Poreč, ter v Novigrad (ura je bila namreč že 21.00)

Ni komentarjev:

Objavite komentar