Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

1. jul. 2010

Nekaj o meni

Žiga Vehar (1992), bolničar, potapljač reševalec, smučar, diplomirani varstvoslovec, deček za vse

Športi:
Smučanje
S smučanjem se je začel ukvarjati že zelo zgodaj, smučarske izkušnje pa si nabira na Smučarskem centru Cerkno. Letno preživi povprečno 35 dni na smučanju, saj na smučišču preživlja vsak prosti dan (vikend) ter vsake počitnice ne glede na vreme. Uživa v smučanju po cevcu in grbinah.

Potapljanje
S potapljanjem se je začel ukvarjati leta 2010, ko je v Nemo Divers centru opravil prvi tečaj PADI OWD. Že takoj po prvih šolskih potopih ga je potapljanje popolnoma zasvojilo, zato je še v istem letu opravil nadaljevalni tečaj (PADI AOWD), leta 2011 pa tudi tečaj PADI RESCUE DIVER (potapljač reševalec. Potapljaške izkušnje si nabira na potapljanju po Jadranu (Istra, Rab, Vis). V letu 2011 se je tudi začel (ljubiteljsko) ukvarjati s podvodno fotografijo, za katero uporablja fotoaparat Sony DSC-570W. Trenutno ima certifikat PADI RESCUE DIVER #1110EP7657.

Ostali športi
Rad se ukvarja tudi s kolesarjenjem (še posebej po Slovenski Istri in Pohorju), tekom, plavanjem in pohodništvom.

Izobrazba
Obiskoval je Osnovno šolo Spodnja Idrija, nato pa se je vpisal na Gimnazijo Jurija Vege Idrija. Po uspešno končani maturi, se je vpisal na Fakulteto za varnostne vede (UM) v Ljubljani; program Varstvoslovje, kjer je diplomiral septembra 2014. Sedaj obiskuje študij 2. bolonjske stopnje na isti fakulteti.
Ker ga zanimajo številna področja se konstantno neformalno izobražuje, prebira znanstvene članke ter spremlja tekoča dogajanja in inovacije. Spekter zanimanja je zelo širok, od letalstva, trajnostnega razvoja, računalništva in programiranja, zdravstva do trenutno aktualne (mikro)biologije in poteka in širjenja bolezni.

Ostalo
Zelo rad ima živali ne glede na to katere vrste žival je, še posebej rad pa ima pse. Uživa tudi v dobri glasbi ter si zelo rad ogleda kakšen dober film. Poleg tega rad zmontira tudi kakšen domači video (video posnetki so dosegljivi na youtubu pod uporabnikom wiihar), zelo rad kuha ter se loti tudi DIY (naredi sam) projektov, tako gradbenih, kot računalniških. Leta 2012 je opravil tečaj za bolničarja, nato pa je marca 2013 začel sodelovati v Ekipi prve pomoči v Ljubljani. Leta 2014 je opravil tečaj ITLS Basic Provider, ter začel še aktivneje sodelovati na Rdečem križu Slovenije - Območnem združenju Ljubljana. Karierna pot ga je po nekaj letih dela na RKS-OZ Ljubljana popeljala v direktno prodajo, saj je začel delati kot študent v podjetju Si.Mobil (kasneje A1 Slovenija), kjer se je v istem letu tudi zaposlil. V prodaji je delal slaba tri leta, nakar se je januarja 2019 zaposlil v večjem slovenskem podjetju, kjer je odgovoren za pakirne materiale in embalažo.

Kontakt
Za kakršna koli vprašanja je dosegljiv preko kontaktnega obrazca na desni


Ni komentarjev:

Objavite komentar