Wehar's blog za nemoteno delovanje uporablja piškotke Google Analytics. Z obiskom te strani, se strinjate z njihovo uporabo.

29. apr. 2011

First spring dive: Piranska punta

No, pa sem zacel novo potapljasko sezono. Namrec v cetrtek 28. aprila sva se z buddy-jem odpravila na potop na Piransko punto. Odlocanje o tem ali iti ali ne so bila dolga, saj je bila vremenska napoved slaba (vseeno boljsa kot za prihodnje dni). Odlocitev je padla en dan prej, ko sva si v atlantisu sposodila jeklenki in utezi. Naslednji dan sva se ze znasla v Piranu, kjer sva raztovorila opremo. Oceanografska boja vida je kazala temperaturo vode 14`C na povrsju ter 10,8`C na dnu. Vendar naju to ni ustavilo, zato sva zacela pripravljati opremo ter se ob 10ih tudi odpravila v vodo. Potop je bil namenjen bolj obnavljanju znanja in preizkusanju shorty-ja* kot "uzitku". Izvedla sva nekaj vaj ter se po eni uri vrnila na povrsje.

Podatki o potopu:

Lokacija: Piranska punta
Max. globina: 20 m
Cas potopa: 60 min
Jeklenka: 15 l / 200 bar
Temperatura vode: 10,8`C
Temperatura zraka: 16`C
Obleka: 5 mm + 5 mm shorty s kapuco
Utezi: 12 kg

Na zalost se nisem kupil fotoaparata za slikanje pod vodo, zato slik za enkrat se ni. Upam da bodo pri naslednjih potopih.

En tavharski pozdrav!
------------------
* shorty je kratka potapljaska obleka (kratki rokavi, kratke hlace), ki se jo uporablja ali samostojno ali kot dodatno obleko pri potapljanju v hladni vodi

Ni komentarjev:

Objavite komentar