Wehar's blog za nemoteno delovanje uporablja piškotke Google Analytics. Z obiskom te strani, se strinjate z njihovo uporabo.

22. avg. 2011

PADI RESCUE DIVER 12. 8. - 14. 8.

No, ker naju diving zelo veseli, sva se z buddyjem odločila, da opraviva še tečaj potapljača reševalca (rescue diver). Tako sva se v petek 12. 8. Odpravila v nama zdaj že dobro znan diving center Nemo divers v Bernardinu (Portorož). V petek smo imeli predavanje EFR (prva pomoč), naslednja dva dneva pa tečaj reševanja paničnega potapljača, nezavestnega potapljača ter še nekaj zelo praktičnih vaj reševanja ter pomoči pri potapljaških nesrečah, med katerimi je bila najtežja iskanje ponesrečenega potapljača pod vodo. V nedeljo smo pisali test (50 vprašanj na načelu izbire a, b, c, d) ter opravili še praktični preizkus imenovan 10. Ta preizkus je zasnovan tako, da moraš v 10 min na določenem območju najti potapljača, ga privleči na gladino ter mu nuditi umetno dihanje, v naslednjih dveh minutah pa ga privleči na obalo ter začeti z masažo srca. Ta vaja je tudi ena izmed najbolj zahtevnih, še posebej pri taki vidljivosti, kot smo jo imeli na preizkusu. Vidljivost je bila namreč tako slaba, da nisi videl prstov na iztegnjeni roki. Vendar se je na koncu vse dobro izteklo, tako da smo vsi tečajniki opravili ta tečaj.
Tečaj po tem, ko sem ga opravil toplo priporočam vsem, ki imajo opravljen tečaj AOWD (ali ekvivalent), ter se nameravajo veliko potapljati. Tečaj ti namreč da znanje, ki ga potrebuješ za svojo varnost in za varnost ostalih sopotapljačev v skupini.

P.S. Do zdaj sem dobil samo en odziv v komentarjih, za kar se lepo zahvaljujem. Statistika mi sicer kaže, da je blog kar obiskan, vendar bi bil zelo vesel, da bi se kakšno od objav tudi komentiralo. Zelo bi bil namreč vesel vaših odzivov, pohval, graj, predlogov za izboljšanje itd.

Ni komentarjev:

Objavite komentar