Wehar's blog za nemoteno delovanje uporablja piškotke Google Analytics. Z obiskom te strani, se strinjate z njihovo uporabo.

23. sep. 2012

Potapljanje na Rabu (15.9. - 20.9.)

Hello vsi skupaj :)

V preteklem tednu sem opravil še zadnjih 10 potopov v letošnji sezoni. Potope so bili opraviljeni v meni že nekoliko znanem diving centrom Mirko Diving Center. Center je lociran v Barbatu, imajo pa poseben paket 10 potopov in bivanja za ceno 300€.


Že prvi dan smo opravili 2 potopa, čeprav smo imeli kar nekaj težav z vremenom, saj je pihala močna burja, morje pa je bilo močno vzvalovano. Prva potopa nista bila nič posebnega, vendar se je kvaliteta potopov izboljšala že takoj naslednji dan. Najlepša potopa sta bila četrti in peti dan, ko smo se potapljali na Krklantu in Magu. Potopi so bili normalno vsi zelo zanimivi.
Morski ježek

Meni najlepša žival pod morjem: Ugor
Sledila je vrnitev domov, ki je trajala od 8.30 zjutraj do približno 21.00 zvečer. Razlog? Dve uri čakanja v trajektni luki Mišnjak (Rab), saj trajekt zaradi močne burje ni izplul, ter zaradi obiska Pule in Rovinja.

Valovi zaradi burje

Tako so nas natlačili na trajekt "Barbat" :)

Amfiteater v Puli

Pogled na Rovinj
Za zaključek bom tokrat napisal nekaj drugega kot običajne hvale o lepotah podmorja Raba. Ne morem mimo dejstva, da se je v enem letu tako močno zmanjšalo število živalstva. Če sem lansko leto lahko pisal o tem, kaj vse se je videlo, lahko letos napišem samo to, da je morje močno izropano. Poskušam razumeti da je življenje na otokih težko, saj so časi, ko si lahko v 3 mesecih zaslužil za celo celo leto po pripovedovanju domačinov minili, vendar vseeno to ne pomeni da je potrebno morje tako izdatno izropati. Tudi drugače je ljudem ekologija in varstvo okolja španska vas. Najbolj me je zmotil popolnoma cel akumulator, ki sem ga videl med potopom na t.i. wrecku, ter ostale smeti (med te smeti štejem tudi vse tri "razbitine", saj so to namerno potopljene ladje).

Akumulator; raje ne pomislim kaj bo, ko bo začela iztekati kislina...
Tako, s potopi sem za letos najverjetnje zaključil. Moram reči, da je bila letošnja sezona nadvse uspešna, saj sem opravil 42 potopov, s povprečno globino 37,8 m. Na Visu sem dosegel sem tudi največjo globino 51,8 m. Posnetih je bilo tudi več kot 1000 fotografij, od katerih pa bom objavil samo najlepše. Fotografije bodo objavljene naknadno, ravno tako bo naknadno objavljen video, ki je trenutno v fazi montaže.
Do naslednje objave, lep pozdrav :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar