Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

27. feb. 2013

O tem in onem

Z vrnitvijo v Ljubljano, se je vrnila tudi vsakodnevna vožnja z mestnimi avtobusi LPP, z njo pa tudi zanimive prigode, ki se na teh avtobusih rade dogajajo :)

vir

O potnikih LPP je pisala že ena od blogerk , tako da bom jaz raje malo opisal in napisal dogodke, ki so mi v preteklosti popestrili vožnjo :)

1. Lišpanje na troli: 
    Ja, to sem doživel, ko sem se enkrat peljal domov (v jutranjih urah). Dekle okrog 15 let (že nekoliko (beri: okusno) naličeno) je mirno sedelo na sedežu, nakar je iz šolske (!?) torbe povleklo torbico (verjetno toaletno, kaj jaz vem), iz nje pa ličila. Nato je od nekje potegnila še ogledalce in se začela lišpati. Ok, razumem da je treba iti v šolo urejen, samo da se pa moreš lišpati na troli, to pa nekako ne razumem. No, konec koncev je bila mogoče pozna za v šolo, pa se ni imela doma časa urediti do konca...

2. Telefonski pogovori:
    Do zdaj imam v spominu dva pogovora, ki sta mi bila dokaj smešna...Prvega sem slišal na poti na faks, ko je (spet) dekle po telefonu bentilo (kak lep izraz :P ) nad svojega fanta, da tudi če sta sinoči spala skupaj, da jo je vseeno razočaral in da se tako naprej ne gre več ter da ga zapušča... Drugi pogovor pa sva slišala z najboljšim prijateljem, ko sva se vračala s kosila pri kolegici. Pri tem je dekle po telefonu bentilo nad svojim fantom, uspelo pa je izjaviti samo stavke v smislu: ubila te bom, prisežem...tvoji sestri bom povedala...ubila te bom... Punce, če že mislite pustiti svojega fanta po telefonu (kar verjetno za njega ni ravno prijetno ??), potem dajte to narediti vsaj tako da za to ne izve cela trola...konec koncev Ljubljana je dosti majhna...

3. SiOL table:
    Jah, to pa so heci, ko bereš kaj vse piše na teh tablah :D Ok, novice pustimo, so še kar vredu, bolj hecni so teksti, ki jih ljudje (večinoma najstniki, sodeč po pisavi) pošiljajo in rubrika ali ste vedeli... Najprej rubrika Ali ste vedeli, ki ima nas potnike očitno za največje idiote, ki nimajo končane niti osnovne šole. Ok, nekaj teh izjav (ne najdem pravega izraza) je recimo da poučnih, nekaj jih pa prav neumnih, v smislu: Ali ste vedeli da ima zajec štiri noge in dolga ušesa?. No ja, mogoče je problem tudi v tem, da se te izjave že res dolgo časa niso zamenjale... Druga rubrika pa so sms sporočila. Ja, najprej rabim kar nekaj časa da ugotovim kaj sploh piše, potem pa marsikdaj ne vem ali naj se smejem ali naj jočem. Gor resnično izveš vse od tega, kdo je komu všeč in kaj so delali prejšnjo noč do tega katera prfoksa je na tej in tej šoli največja pra****, ker piscu ni dala pozitivne ocene. Da pri tem ne omenjam vseh kratic in angleško-slovenskih besed, za katere rabiš kar nekaj časa da sploh razumeš kaj je napisano (mogoče imam pa samo jaz te težave?)

vir
Mimogrede, ali kdo slučajno ve, kdaj bodo umaknili te stare trole iz vožnje? Kot sem zasledil v enem od člankov, so to trole še iz leta 1987, 1988 in 1991, ki so nekateri (glede na članek) sodelovali tudi v 10 dnevni vojni oz. bili takrat v uporabi. Z vsem spoštovanjem do teh veteranov (sarkazem), se mi vseeno zdi, da so že odslužili svoje in da niso več ekonomični in okoljevarstveni (konec koncev po podatkih v članku porabijo cca. 45 l dizla na 100 km). 

vir
Evo, malo mojega blebetanja je napisanega. Drugače ne počnem zaenkrat še nič pametnega, v ponedeljek in torek sem bil cel dan od doma (faks, kosilo; torek pa tudi ekipa prve pomoči), danes pa faks, kosilo nato pa malo pospravljanja in brisanja prahu (ja, po enem mesecu odsotnosti se ga je kar nabralo), ter še malo brskanja po internetu :) Jutri grem že domov, v ponedeljek pridem samo na "obisk", oz. ogled obdukcije, saj sem naslednji teden prost, nato pa zares s študijem :D

1 komentar:

  1. Tisti telefoni na troli, to je pa res kruta! :-( Sploh tak način ... Čeprav ... no, po tem, kar si ti slišal, taka zveza res nima pomena, da bi obstajala.

    Moj osnovnošolec se z mestnim avtobusom vozi v šoli in rad pove, kaj vse je prebral na avtobusu, recimo zvedel je, kako je zemlja oddaljena od sonca in podobno. Torej niso samo čudne stvari, kaj? :-) (Sklepam, da je tako, sama se z avtobusom še nisem peljala, od kar je urbana.)

    Lahko noč!

    OdgovoriIzbriši