Wehar's blog za nemoteno delovanje uporablja piškotke Google Analytics. Z obiskom te strani, se strinjate z njihovo uporabo.

22. feb. 2013

Zadnji teden "počitnic" in ekipa prve pomoči

No, moje izpitno obdobje ter posledično počitnice se bližajo koncu. V torek sem namreč uspešno opravil zadnji izpit tega semestra, v ponedeljek pa začnemo novo študijsko obdobje. Začetek zadnjega tedna sem preživel z mojim »najljubšim« (ja, pa kaj še) predmetom Ekonomijo, katero sem vseeno dokaj uspešno odpisal. Sledil je dan premora, ki sem si ga vzel čisto zase (beri: preživel pred TV), včeraj pa sem bil ponovno v Ljubljani, saj smo imeli prvi trening ekipe prve pomoči.

vir
Trening se je začel ob štirih popoldne in je trajal do sedmih. Zastavljen je bil tako, da smo novinci najprej ponovili delo v ekipi, nato pa smo ponovili reanimacijo dojenčka, otroka in odrasle osebe. Po tem ko sem »poljubljal« (beri: nudil umetno dihanje) že toliko Ančk (lutke), sem v tem postal že pravi ekspert, tako da dekleta, ki bi to rade testirale, javite se :D. Šalo na stran, po nekaj ciklih reanimacije z menjevanjem smo naredili 10 minut pavze, nato pa izvedli še dva scenarija, enega za staro in enega za novo ekipo. Končali smo nekaj minut čez sedmo uro, tako da sem ravno zamudil avtobus za domov. Ker sem imel preveč časa in ker sem tako ali tako moral priti na glavno avtobusno postajo sem se na pot podal kar peš. Tako sem imel še tak lep večerni sprehod po zasneženi Ljubljani :)

Sledila je vožnja domov, med katero sem opazil zanimivo stvar in sicer: kako uspe avtobusnem prevozniku Veolia zaposlovati tako simpatične voznice avtobusa, oz. zakaj jih ne zaposlujejo tudi v drugih avtobusnih podjetjih. Verjetno je vsakemu potniku všeč, če se mu ob vstopu na avtobus nasmehne simpatična voznica :D

vir
Tako nekako je potekal moj zadnji teden, od katerega so ostali samo še današnji dan (na sporedu je lenarjenje), ter vikend, ki ga bom (spet) preživel na smučišču. Ja, kljub vsem izpitom sem vseeno vsak vikend smučal. Mimogrede, tudi letos imam namen posneti oz. izdelati video s smučanja, vendar mi zaenkrat ni uspelo posneti niti sekunde novih posnetkov.

Tako, malo mojega nakladanja je skozi. Naslednja objava bo že (najverjetneje) pisana v Ljubljani. Do takrat pa: imejte se fajn :D  

Ni komentarjev:

Objavite komentar