Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

2. apr. 2013

O tem in onem #4

No, pa spet tak update, kaj sem počel v času, ko me ni bilo tu gor. Drugače, spet nimam nobene pametne objave za napisati, pa spet malo bluzim. No, kaj sem počel? Veliko pa nič. Bolje rečeno, veliko sem bil od doma, počel nisem pa nič pametnega. Če odštejemo trening z ekipo prve pomoči prejšnji teden (ta teden se je žal nisem mogel udeležiti...zakaj, malo kasneje), kamor so nas prišli snemati z nacionalke za oddajo Dobra ura z Jasno. No, danes, ko bi prispevek moral biti predstavljen, ga ni bilo...zakaj, ne vem, imam pa na sumu pomanjkanje časa...ja, kaj pa imate toliko reklam? :) Drugače pa je trening ekipe potekal tako kot vedno, spet smo predelali kar nekaj scenarijev ter raznih poškodb :)

Ena napakica: druga roka bi morala biti na otrokovi glavi!; vir
Drugače pa ja, kar nekaj časa sem preživel na faksu, sreda je bila namreč prvi dan (v predhodnem tednu in tem), da sem bil popoldne že doma. Petek smo imeli na veselje vseh prost, tako, da smo imeli podaljšan vikend v obe smeri (petek in nato ponedeljek). Praznike sem preživel doma ob knjigi za Kriminologijo, ponedeljek pa sem se kljub sneženju odpravil na smučišče. Smučarsko sezono sem najverjetneje zaključil, čeprav še vedno upam na smučanje v nedeljo. No, pa tudi če mi slučajno ne bi uspelo imam vseeno 41 presmučanih dni, kar je "povsem dovolj" (hmm, se bojim ja :P ). Mi pa žal letos ni uspelo posneti niti sekunde videa, tako da letos smučarskega videa ne bo. Bo pa kakšen več s potapljanja :D

vir
No, danes sem pa prišel nazaj v Ljubljano, oz. sem se zjutraj odpravil s kolegi na obrobje Ljubljane, na Policijsko akademijo. Žal, nismo tam počeli nič drugega, kot da smo poslušali predavanje, kako se (bomo?) lahko zaposlimo v policiji, oz. kakšne programe bodo izvajali. Dobra stran obiska pa je bila, da so nam odpadle vaje iz kazenskega procesnega prava (ah, saj jih bomo nadomeščali), tako da sem lahko šel prej domov pod tuš, preden sem se odpravil k moji okulistki. To je tudi zgoraj omenjeni razlog, da se nisem mogel udeležiti treninga ekipe prve pomoči. Se mi je pa tu prvič zgodil popolni black-out (a obstaja slovenski prevod te besede?). Dogodek je izgledal nekako tako (govor namerno pisan v slengu): Pridem ven iz ordinacije k sestri, ki me vpraša, kaj vse potrebujem, in se jaz ne spomnim, kako se reče izvidu. Moj govor je izgledal nekako tako: "... ja, pa še am, am, am, am, pozabu kak se reče, am, am, poročilo o pregledu bi no". Pomoje mi ni potrebno razlagati, kako butasto sem se počutil. No, mogoče je kriva prisotnost sestre, ki je izgledala res luštno :P Se ne bo več zgodilo, obljubim :D No, anyway, "poročilo o pregledu" oziroma izvid sem nato vseeno dobil, z rezultati (a temu se reče tako?) sem dokaj zadovoljen, saj se mi vid ni poslabšal.

vir
Sem pa zadnjič nekaj razmišljal. Namreč, v čem je point tega Harlem Shake-a? Pač, razumel sem evforijo, ki se je imenovala Gangam Style, kjer je komad dokaj (no, res kar) dober, pa tudi neke vrste ples je tam prisoten. Tega Harlem Shake-a pa res ne razumem. Komad, ki je v originalu dolg 2:41 (preverjeno na youtubu) in je prebavljiv, je skrajšan na tistih 45 sekund štanca, katerim se pridruži neko brezvezno miganje najprej enega osebka, kateremu sledijo ostali. Po možnosti so še kako neumno oblečeni ali imajo neke rekvizite. No, saj kot pravijo: vsako tele ima svoje veselje, sam tega pač ne razumem. Jah, mogoče se pa staram :)

Kako bo v bodoče? Ja, zelo pestro. V soboto moram namreč na celodnevni trening za vodje ekipe prve pomoči (čeprav to nisem :) ), kako bo, bom verjetno napisal. Naslednji torek imam kolokvij iz kriminologije, katerega bi bilo prav fajn opraviti, da lahko grem na drugega in se posledično izognem izpitu. Mimogrede, če bo vse po sreči (in učenju), bom imel v juniju samo en izpit. Ja, ljubim te FVV :) Da nadaljujem, po kolokviju pa na trening ekipe, v sredo sem kot ocenjevalec prisoten na regijskem tekmovanju osnovnošolskih ekip prve pomoči, nato pa že sledi nov vikend trening, ki bo po planu sodeč zelo zanimiv in pester. Pa še na sodišče moram iti v tem ali naslednjem tednu, saj ti obisk glavne obravnave in nato napisano poročilo prinese dodatnih 10 točk na izpitu :) Je kar za izkoristit :D

Tako da, naslednja objava bo, ko bo, mogoče že jutri ali pa drug teden. Ne vem. Ko bom spet v writing mood-u spet kaj novega :)

1 komentar: