Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

21. maj 2013

Vikend trening Ekip prve pomoči (18.5. - 19.5.)

Lep pozdrav vsem!

Evo, ta vikend sem preživel v Logatcu, kjer smo imeli vikend trening ekip prve pomoči. Namen tega treninga je bil predvsem pripravi na regijsko tekmovanje Ekip prve pomoči, ki bo 15.6. v Grosuplju (vabljeni k ogledu in navijanju :P ). Celoten vikend je bil namenjen preigravanju poligonov.

vir
V soboto smo se tako odpravili v Izobraževalni center za zaščito in reševanje Logatec, kjer smo se najprej malo popisali, nastanili, nato pa že začeli s preigravanjem poligonov. Delo je bilo zastavljeno tako, da smo bili en poligon poškodovanci Juniorji (nova ekipa), drug pa Seniorji (stara ekipa) :D Poligoni so bili zastavljeni tako, da je bilo poleg poškodb potrebno organizirati še transport poškodovancev na zbirno mesto, pri čemer smo imeli na voljo dve nosili za pet poškodovancev. Poškodbe pa so bile raznovrstne, od reanimacije do oskrbe psihotravmatizirane osebe. Dopoldne smo preigrali štiri poligone, nakar je sledilo kosilo, popoldne pa smo jih preigrali še nekaj. Končali smo s poligonom, kjer so bili poškodovanci razdobljeni po dokaj veliki površini, ko pa smo jih združili na zbirno mesto, se je od nekje prikazala še ena poškodovanka, ki je bila v alkoholnem opoju in nas je vse bodrila z bojnimi pesmimi :D Tu smo se res vsi pošteno nasmejali :D Sledila je še večerja, sprehod v Logatec na pijačo, ter nato spanje :)
vir
Nedelja je potekala dokaj podobno, saj smo spet navsezgodaj začeli s preigravanjem poligonov. Ta dan so potekali še bolj intenzivno, bili pa so tudi bolj pestri :) Najbolj bo Juniorjem ostal v spominu poligon, ki se je med oskrbo poškodovancev kar naenkrat razširil, ko so poškodovanci začeli "pogrešati" enega izmed svojih članov. No, pa tudi to smo lepo rešili, tako da smo lahko šli v miru na kosilo :) Po kosilu je žal začelo deževati, tako da smo morali svoje aktivnosti preseliti pod streho. Tu smo nato izpeljali še dva scenarija, enega s poškodbo hrbtenice ter enega z uporabljenim strelnim orožjem :) Se je pa tu pri zadnjem poškodovanka kar lepo vživela v vlogo "ugrabitelja". Drugega sweeperja je namreč zaklenila na wc, nato pa "ugrabila" našo vodjo :) Pa vendar smo tudi to rešili :D Sledila je še ponovitev hitre ekstrahacije poškodovanca iz vozila, s tem pa smo tudi zaključili naš vikend trening. Sledilo je še pospravljanje opreme in prtljage, ter vrnitev v Ljubljano. 
vir
Danes pa smo spet imeli naš vsakotedenski trening na OZRK-ju, kjer smo najprej ponovili snemanje čelade, nato povijanje in uporabo trikotne rute, nato pa še en scenarij, kjer je bil največji poudarek na pozornem pregledu stavbe oziroma prostorov, v katerih delujemo.

Evo, toliko na hitro o delu z Ekipo prve pomoči. V prihodnje bo tudi objava o letošnjem Eurosongu (ja, sem ga gledal tudi letos), vendar bo zaradi pomanjkanja časa ta objava najverjetneje šele drug teden. Do takrat se pa lepo imejte :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar