Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

23. sep. 2013

Prostovoljstvo na EuroBasket 2013

Lep pozdrav vsem!

Včeraj se je v Stožicah končal EuroBasket 2013. O samih tekmah ne bom govoril, saj so bile lahko videne po televiziji, bom pa malo napisal o delu prostovoljcev, ki smo igrali pomembno vlogo pri sami izvedbi tega dogodka.


Naš delovni dan je potekal tako (pišem le za področje usmerjevalcev občinstva), da smo se zbrali ob 13.00 v Prostovoljskem centru, kjer smo se najprej javili na Welcome desku (da so nas vpisali in dali bone za topel in hladen obrok), nato pa smo imeli sestanek, kjer smo dobili še zadnje informacije o poteku našega dela. Po sestanku smo se razporedili na svoja delovna mesta, nato pa čakali na prihod prvih navijačev. Ob prihodu le teh se je naše delo nekoliko razlikovalo od pozicije do pozicije. Tisti ki s(m)o delali zunaj ter v avlah smo morali usmerjati obiskovalce na prave vhode v dvorano, tisti ki pa s(m)o delali znotraj dvorane na tribunah pa smo usmerjali obiskovalce do pravih sedežev. Sledil je začetek tekme, ki smo si ga seveda lahko ogledali v živo :) Po končani tekmi smo pospravili in na grobo počistili tribune, nato pa smo se odpravili v Prostovoljski center, kjer smo pojedli kosilo ter malo poklepetali. Sledili sta še dve tekmi (ob 17.30 in 21.00), kjer je bil postopek popolnoma enak :) Po zadnji tekmi smo se še enkrat zbrali v Prostovoljskem centru, kjer smo občasno imeli še en kratek sestanek, nato pa smo se poslovili in odšli vsak po svoje (nekateri še malo požurirati, drugi pa spat).

prva tekma, ko je igrala Slovenija in polna dvorana
Delo je bilo zelo pestro in raznoliko, čeprav na nekaterih tekmah sploh ni bilo veliko navijačev, spet na drugih jih je bilo kar veliko. Žal smo imeli celo dve (no, nekateri pravijo da celo tri) goreče bakle, ki so jih prižgali Hrvaški navijači, ter srbskega navijača, ki je predrl nadstrešek VIP lož, ko mu je padla zastava čez ograjo. Drugače pa na srečo ni bilo nobenih incidentov :)

Finalna tekma 22.9.; FRA:LIT
Žal je 14 dni dela minilo veliko prehitro, tako da nam je bilo včeraj vsem prostovoljcem kar žal, da se moramo posloviti. Sinoči smo imeli poslovilno zabavo v Prostovoljskem centru, danes pa se nas je nekaj še zbralo da smo pomagali pospraviti vse, kar je še ostalo.

celoten organizacijski odbor EuroBasketa
Za konec te objave, bi se rad zahvalil vsem vodjem sektorjev (Frediju, Andreju in Alešu), Primožu, Ivu, Metki, Roku in vsem ostalim prostovoljcem za sodelovanje. Bili ste super ekipa, na katero bom imel najlepše spomine :D Upam, da se bomo še kdaj videli in da bomo še kdaj sodelovali :D Lahko pa rečem da sem ponosen, da sem bil tudi sam del takega dogodka, kot je bil EuroBasket 2013 :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar