Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

1. sep. 2013

Trening prostovoljcev za EuroBasket 2013 (Stožice)

Lep pozdrav vsem!

Včeraj sem se udeležil treninga prostovoljcev za EuroBasket 2013 v Stožicah. Hkrati je Slovenija odigrala tudi zadnjo pripravljalno tekmo s Francijo, ki pa jo je žal (po zelo napeti končnici) izgubila.
  


Trening (oziroma bolje rečeno uvajanje) je potekal tako, da smo se ob 15.00 zbrali pred VIP vhodom v dvorano Stožice, kjer smo se popisali in prejeli akreditacije za delo v dvorani. Nato smo se posedli na tribuno, kjer nas je še enkrat pozdravil organizacijski odbor, nam na kratko predstavil delo prostovoljcev, ter predstavil vodje področji na katerih bomo delovali. Po končanem nagovoru, so nas razdelili na področja, nakar smo dobili še bolj podrobne informacije o posameznem delu, razdelitev na sektorje, kjer smo med tekmo delali, nato pa smo se sprehodili še skozi dvorano, da se zdaj znajdemo v njej.

Dvorana Stožice od zunaj
Sledila je pavza, med katero smo dobili malico, nato pa smo si lahko ogledali še prijateljsko (in to prav zares) tekmo med ekipama Telemach in KZS EuroBasket 2013. No, tekma je bila kakopak samo za zabavo in preizkus parketa. Ker se je ura bližala pol osmi (ko smo morali biti prostovoljci na mestih), smo se nato tisti, ki smo delali v rdeči coni (zgornje tribune), odpravili na svoja mesta, do katerih pa žal nismo mogli takoj dostopati, saj so bila vrata še zaprta. To se je vseeno hitro rešilo, zato smo nekaj minut pred prihodom prvih obiskovalcev postavili na svoja mesta in se pripravili za delo. Naloga tistih, ki delamo na področju usmerjanja obiskovalcev in varnosti, je, da pomagamo obiskovalcem čim hitreje najti ustrezen sedež (da ne pride do zastojev), ter da poskrbimo da nihče od obiskovalcev ne stoji na prehodih, po končani tekmi pa še na grobo pospravimo smeti. Ker pa se večina obiskovalcev (oziroma so se na tej tekmi) znajde sama, nekega pretiranega dela ni.
Dvorana Stožice pred prihodom obiskovalcev z vhoda D3/1
Ima pa to delo še eno dobro lastnost, namreč med delom si lahko ogledam celo tekmo :D Tako je bilo tudi včeraj. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno, igra je bila tudi dobra, čeprav je našim občasno šepala obramba. Žal je bilo na koncu tako, da je bila Francija vseeno močnejši nasprotnik, čeprav je bila končnica resnično zelo napeta. Po koncu tekme smo imeli prostovoljci še kratek sestanek z organizacijskim odborom, nato pa odšli domov.

Akreditacija za pripravljalno tekmo
Kaj sledi naprej? Najprej še nekaj dni dopusta, ki ga bom preživel doma, nato pa se začne moje delo v Stožicah. Verjetno bo nekaj slik s prvenstva, vsekakor pa bo kakšna objava o delu in poteku EuroBasketa.

Lepo se imejte, pa navijajte za naše junake (#junaki) :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar