Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

30. sep. 2013

Vikend trening Ekip prve pomoči (28.9 - 29.9.)

Lep pozdrav vsem!

Včeraj smo z Ekipo prve pomoči končali še en Vikend trening, namen katerega so bile še zadnje priprave na Državno preverjanje Ekip prve pomoči, ki bo potekalo 5. 10. v Velenju (vabljeni k ogledu in navijanju). Celoten trening je bil namenjen preigravanju poligonov ter izpopolnjevanju znanja.

na zajemalnih nosilih; foto: A.S.
V soboto smo se odpravili v vas Prežganje (nekje na pol poti med Ljubljano in Litijo), kjer smo se najprej nastanili v Župnjiskem uradu, nato pa hitro začeli s preigravanjem poligonov. Na številnih poligonih, ki smo jih imeli v okolici župnišča smo preigravali številne poškodbe, tako zlome, krvavitve, kot tudi poškodbo hrbtenice, popolno zaporo dihalne poti, epileptični napad in podobno. Pripravili smo tudi poligon, namenjen treningu sweeper-ja, ki poskrbi za varnost ekipe ob prihodu na delovišče. Sledilo je kosilo v bližnji gostilni, po kosilu pa kratek počitek in klepet (ter malo "učenja" ocenjevalnih pol). Po kosilu in pavzi je sledilo še nekaj preigravanj različnih poligonov, med njimi tudi nudenje prve pomoči pri prometni nesreči. Sledil je še zadnji (bolj zabaven) poligon, kjer se je ponovila še uporaba zajemalnih nosil. Poligon je bil zastavljen tako, da je na neki zabavi dekletu nekdo izbil zob, ki je padel skozi okno, nato pa je nekdo skozi okno skočil za njim ter se seveda poškodoval. Po končanem zadnjem poligonu, smo imeli še večerjo, malo obnovitve znanja iz IPP (internistične prve pomoči), ogled video posnetkov nekaterih poligonov, tako naših kot starejših, ter spanje :D

simulacija prometne nesreče; foto: A.S.

simulacija prometne nesreče; foto: A.S.

priprava zajemalnih nosil za long roll; foto: A.S.
V nedeljo smo vstali ob 7ih zjutraj, pozajtrkovali, malo poklepetali, nato pa začeli preigravati poligone. Ker je deževalo, smo poligone preigravali znotraj, pa vendar se je ponovilo oskrbo večine poškodb. Ponovili smo tudi reanimacijo odraslega in otroka. Izpeljali smo ponovno tudi zabavni poligon, kjer so se v psihiatrični bolnišnici zgodile bizarne nesreče (sam sem po scenariju doživel vročinski udar, ker sem mislil da sem na Antarktiki in sem se oblekel v številne majice, jope in bunde) :D. Sledilo je spet kosilo v bližnji gostilni, ter še nekaj poligonov, nato pa smo pospravili opremo ter se počasi poslovili in odpravili proti Ljubljani.

priprava na vročinski udar :P ; foto: A.S.


Kaj sledi v prihodnje? Glede Ekipe prve pomoči, se dobimo še v četrtek da preverimo in napolnimo torbe s potrebnim materialom, nato pa se v soboto odpravimo v Velenje na Državno preverjanje Ekip prve pomoči. Glede mene pa je tako, da se mi jutri začne novo študijsko leto, ki bo verjetno kar pestro, zabavno in zanimivo :)

foto: A.S.
Do naslednje objave (ki bo najverjetneje govorila o Državnem preverjanju), pa lep pozdrav :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar