Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

6. jul. 2017

Dopust 2017 - Hotel Eva, otok Rab

Lep pozdrav vsem!

Sicer je od mojega dopusta minilo že kar nekaj časa in sem spet v polnem zagonu v službi, vendar vseeno rade volje delim izkušnje, ki sem jih doživel na njem.


Letošnji enotedenski dopust je potekal na otoku Rab, v hotelu Eva v Kamporju. Pred več leti je bilo to nekoliko večje turistično naselje z dvema hoteloma ter vrsto apartmajev in bungalovov. Tekom let se v obnovo ni vlagalo preveč sredstev, tako da je danes obnovljen samo hotel Karolina (ima 4 zvezdice) ter nekaj apartmajev. Hotel Eva ima sicer samo dve zvezdici, vendar je vseeno zelo prijeten za bivanje. Sobe imajo dvo- in štiri-posteljne s kopalnico s pogledom na morje ali na park(irišče). V ponudbi imajo samo polpenzion (zajtrk in večerja), vendar se da preživeti čez dan samo s tema dvema obrokoma. Restavracija je samopostrežna, izbire hrane je veliko, hrana pa tudi zelo okusna. Posebnost je, da imajo varianto "drink all you can", kjer imajo v ponudbi rdeče in belo vino, štiri vrste piva ter brezalkoholne pijače (vse v ceni bivanja).

Plaža? Plaža se nahaja približno 100 metrov od hotela v dveh zalivčkih. V enem je mivka, v drugem betonska, drugače pa je plaža takoj ob morju skalnata in brez sence, nad potko po kateri se lahko sprehajamo, pa je tudi gozdiček, v katerem lahko najdemo senco. Nekoliko je zoprn vstop in izstop iz vode, saj je v vodi polno morskih ježkov, urejenih dostopov pa je bolj malo. V bližini se (za tiste, ki ne marajo kopalk) nahaja tudi znamenita nudistična plaža, kjer naj bi se nudizem v Evropi tudi začel. 



Kaj obiskati? Za večerne sprehode in porabljanje kalorij po okusni večerji, se lahko sprehajamo od hotela Karolina ob obali vse do prej omenjene FKK plaže. Celotna potka je betonirana in lepo vzdrževana, tako da je primerna tako za sprehode, kot tudi za tek, brez nevarnosti, da se spotaknemo.
Dokaj blizu hotela (v kraju Kampor) se nahaja tudi spominsko obeležje, kjer se je med 2. svetovno vojno nahajalo italijansko koncentracijsko taborišče.



V kolikor želimo plažo kot v filmih (mivka, senčniki, lokalčki,...), se lahko zapeljemo v pol ure oddaljen Lopar, kjer se nahaja Rajska plaža. Za to lokacijo je obvezna krema za sončenje, prav pa pride tudi kakšen senčnik oziroma drugačna zaščita za sonce, saj sence praktično ni (samo plačljivi senčniki z ležalniki). Zabaven del plaže? Mivka ter zelo plitko morje, saj je potrebno precej hoditi po vodi, da lahko sploh zaplavamo :). Med vožnjo do Loparja, se lahko ustavimo tudi v samem mestu Rab ter si ga ogledamo, saj ima precej zanimivosti.


Dopust je prehitro minil in žal se je prekmalu začela vsakodnevna službena rutina. Vendar so pa že plani za naslednji izlet in dopust, tokrat je na sporedu London :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar