Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

7. sep. 2010

James Redfield: Celestinska prerokba

Ker pač ne moreš ves čas tavhat, se je včasih fajn uležt na plažo, ter prebrat kako knjigo. Letos sm vzel v roke knjigo Celestinska prerokba. Knjiga sodi med pustolovske romane, toda je vse več kot to. Meni osebno je odprla en drugačen pogled na svet, ter mi tudi pomagala drugače razumeti življenje. Še posebej všeč sta mi bila 3. in 4. spoznanje (vseh skupaj je 9). Tukej je ena kratka obnova teh dveh:

3. spoznanje ENERGIJA

Osnovno gradivo vesolja je v svojem jedru videti kot neke vrste čista energija, ki se prilagaja človekovemu namenu in pričakovanju, in sicer tako, da se bije s starim mehaničnim pojmovanjem vesolja -kakor, da bi samo naše pričakovanje spodbudilo energijo v nas, da steče v svet in vpliva na druge energijske sisteme. Skratka energija je osnova vsega in izžareva iz vseh stvari, tudi iz nas. Človeška zaznava te energije se začne z večjo občutljivostjo za lepoto.. Zaznavanje lepote je nekakšen barometer, ki nam pove kako blizu smo dejanskemu zaznavanju energije.

4. spoznanje BITKA ZA MOČ

Razumeti 4.spoznanje pomeni gledati na svet kot na veliko tekmovanje za energijo, se pravi za moč. Ko bomo ljudje to svojo bitko razumeli, bomo ta konflikt začeli razpletati. Začeli se bomo osvobajati tekmovalnosti za golo človeško energijo... saj bomo naposled zmožni prejemati energijo iz drugega vira...

Knjiga je zelo priporočljiva za branje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar