Wehar's blog ni več aktiven, objave so samo še arhivske

28. maj 2012

Posodobitev bloga

No, še zadnja objava danes, ter tudi za nekaj časa, saj me čaka naporno izpitno obdobje. Kot ste redni bralci morda opazili (ja, Blogger-jeva, statistika mi kaže kar lepo obiskanost bloga), se je moj blog nekoliko spremenil. Sicer nimam namena preklopiti v dinamične poglede, ki mi jih ponuja, vendar vseeno želim narediti moj blog kar se da prijazen bralcem. Tako sem spremenil pisavo v bolj berljivo (vsaj upam), ter dodal naslovno fotografijo, posneto na Rabu. To je tudi na prvi pogled najbolj očitna sprememba.
Pa pojdimo po vrsti od zgoraj proti dnu. Števec ogledov ter arhiv spletnega dnevnika ste vrjetno že vsi opazili.

Pod njima se nahaja okence "sledi preko e-mail" pod njim pa je gumb Facebook share. Prvo okence je namenjeno tistim, ki želite slediti novim objavam preko e-mail sporočil. V okence namreč vtipkate svoj e-mail in ko bom napisal novo objavo, boste dobili sporočilo o njej na vaš e-mail predal. Drugi gumb (Facebook share), pa je namenjen samo uporabnikom Facebooka, ki želijo moj blog priporočiti tudi ostalim. Povezava do bloga se bo tako ali znašla na vašem, prijateljevem ali skupinskem zidu (wall) oz. v privatnem sporočilu. Ta funkcija nima nobene zveze z aplikacijami, ki sem jih tako kritiziral v eni izmed objav, temveč je isto kot da kopirate URL naslov (link), ter ga prilepite na zid.


Sledijo tri najbolj priljubljene objave preteklega tedna. Te tri objave se bodo menjavale odvisno od obiskov in ogledov posameznih objav. Najbolj priljubljena je na vrhu.


Naslednja kategorija so najbolj priljubljene objave vseh časov oz. najbolj brano. Te objave so bile deležene največ pozornosti v vsej zgodovini bloga. Najbolj brana objava je spet na vrhu.


Sledijo izpostavljene objave. To so objave, katerim dajem poseben pomen, in katere je zaželjeno da se jih prebere. Najbolj so te objave povezane s preventivo.


Povezave prikazujejo linke na zunanje spletne strani. Večino teh strani uporabljam tudi sam pri pisanju objav, nekatere pa so tam zato ker so zanimive. Seznam se bo dopolnjeval, ter redno osveževal, tako da upam da vsem znane napake 404 (stran ne obstaja) ne bo. Se pa lahko zgodi...


Misli in citati...že napisane misli bom občasno dopolnil, ko najdem kakšno pametno misel.


Zadnji komentarji: prikazuje tri zadnje komentarje, ki so bili napisani na katerokoli objavo.


Na dnu vsake objave je tudi ocenjevalna lestvica, kjer lahko z ocenami od 1 do 5 ocenite kako koristna je objava. Malo nad ocenjevalno lestvico pa so gumbi, s katerimi lahko posamezno objavo priporočite tudi drugim preko e-maila, bloggerja, twitterja, facebooka in google+.


Sledi še dno strani, kjer je iskalnik. Ta iskalnik ne bo iskal googlovih zadetkov, temveč bo poiskal določeno besedo ali besedno zvezo v objavah, ter ustrezne objave tudi prikazal.


Kar se tiče samega bloga so to vse novosti. Obstaja pa še ena lastnost in to je Like stran mojega bloga na Facebooku. Izdelana je bila zgolj zato, ker občasno naletim na kakšno povezavo, ki bi jo z veseljem delil naprej, vendar se mi ne zdi za to pisati nove objave. Predvsem so to povezave do raznih člankov, kateri so zanimivi, vendar se mi ne zdi da bi jih prepisoval.



Za konec še opravičilo za vse pravopisne napake, ki jih storim med pisanjem. Razlog za napake je zgolj moja utrujenost, saj je večina objav napisana po 22. uri, ko sem že utrujen od celega dne.

Uglavnem, Hvala vsem ki ste obiskali moj blog in dobrodošli vsi ki ga še boste.

Pa lep pozdrav vsem :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar