Wehar's blog za nemoteno delovanje uporablja piškotke Google Analytics. Z obiskom te strani, se strinjate z njihovo uporabo.

23. apr. 2013

O tem in onem #6

No, po enem tednu (se mi zdi no :) ) spet tak mali update, kaj sem kaj počel...

Prejšnji teden se ni dogajalo kaj veliko, saj nam je odpadel trening ekipe prve pomoči (zaradi vikend treninga), pa tudi ostali dnevi so minili predvsem v stilu: faks in učenje Kadrovskega menedžmenta. No, četrtek smo odpisali tudi ta kolokvij, tako da sem lahko mirno zadihal podaljšan vikend. Petek in sobota sta minila delovno, nedeljo pa sem se odpravil na kolo. No, ja, dolge ture ravno nisem naredil, saj je bilo to mišljeno bolj kot ogrevanje za dve kolesarski turi, ki jih imam namen narediti čez praznike. 

vir
Je pa ta teden (pa tudi če sta minila komaj dva dneva) dosti bolj pester :) Včeraj smo namreč s kolegi (kolegom in dvema kolegicama :P ) v okviru vaj za Kazensko procesno pravo obiskali Okrajno sodišče v Ljubljani in sodno obravnavo. No, sodna obravnava je izgledala tako: Samo dogajanje se je začelo že pred samo sodno obravnavo, saj je obdolženec navezal stik s sodnico, kjer ji je razložil problem o plačilu oškodovancu. Trdil je tudi da je danes zjutraj kontaktiral sodišče, vendar sodnica ni imela o tem nobenih informacij. Obdolženec je namreč (po neuspešnem pošiljanju preko poštne nakaznice) želel plačati iz računa na račun, vendar mu oškodovanec ni želel razkriti številke bančnega računa, z izjavo, da on ne posreduje številke bančnega računa vsakemu, ter da tudi »penzijo« dobiva preko poštne nakaznice. Oškodovanec je nato predlagal plačilo v gotovini na licu mesta, s čimer se tako sodnica kot obdolženec nista strinjala. Sodnica je nato pogovor preselila v sodno dvorano. Oškodovanec se je nato odpravil poklicati svojega odvetnika za nasvet glede načina plačila ter razkritja številke bančnega računa. Medtem so v dvorani potekali pogovori med tožilko, sodnico in obdolžencem, ki je želel vse čim hitreje zaključiti. Ker je postajal nekoliko nervozen, mu je sodnica svetovala naj se pomiri, ter da naj kasneje (med obravnavo) pazi na besede. Po vrnitvi oškodovanca sta se z obdolženim dogovorila o načinu in času plačila, bilo pa je tudi razkrito, da je oškodovanec navedel napačen naslov za poštno nakaznico, zato plačilo tudi ni bilo uspešno. No, obravnava je bolj izgledala kot gledališka predstava in povsem v nasprotju s tem kar smo se učili na faksu :D

vir
Danes dopoldne pa sem preživel v zaporu. Pa ne zato ker bi kaj ušpičil, vendar v okviru vaj za Kriminologijo. No, bilo je kar zanimivo, občutki pa so mešani. Zapor na Povšetovi vsekakor ni v ničemer podoben zaporom, ki nam jih prikazujejo v ameriških filmih. Na pripornem oddelku nismo bili, smo bili pa v prvem in drugem nadstropju, kjer so obsojenci. Večino časa smo se zadržali v skupnih prostorih drugega nadstropja, ker sta nam "gostitelja" povedala nekaj stvari o zaporu, delu v njem ter o inovativnosti zapornikov za "švercanje" prepovedanih stvari v zapor :) Na koncu smo si ogledali še eno od sob, kjer so bili trije zaporniki. Sobe so dosti majhne, imajo pograd in še eno posteljo, omaro, TV in WC. Vsekakor to ni tak luksuz, kot si nekateri mislijo da je. Zaporniki imajo na razpolago tudi knjižnico, skupni prostor (kjer je TV, pink-ponk miza ter nekaj fitnes naprav) ter zunanje površine za sprehod. Bila je kar zanimiva izkušnja :)

vir
Dan sem nadaljeval na faksu, ponovno z vajami za Kriminologijo, kjer smo kartirali z ArcGIS-om, nato pa sem se odpravil na OZRK Ljubljana, kjer smo imeli spet trening Ekipe prve pomoči. Bilo kar zabavno in zanimivo :)

Sem si pa danes naložil na telefon novo aplikacijo, ki je na voljo na Google Play in sicer aplikacijo Daruj kri.  Aplikacija je zaenkrat na voljo samo za Android, bo pa kmalu tudi za iOS. Aplikacija omogoča vpogled na aktualne krvodajalske akcije, stalna odvzemna mesta, stanje zalog krvi ter opomnik za naslednje darovanje. Aplikacija izgleda tako:

Screenshoti aplikacije na mojem telefonu (klik za povečavo)
No, to je to za danes. Verjetno bo naslednja objava napisana šele po prvomajskih praznikih, tako da lepo se imejte, pa se slišimo :D

1 komentar:

  1. Zanimivo "poročilo" o poteku sodne obravnave in zapora :D Upam, da mi na lastni koži ne bo treba občutiti ne prvega in ne drugega.
    Pa hvala za aplikacijo. Ati je darovalec pa je fajn, da ti aplikacija ponudi seznam krvodajalskih akcij :)

    OdgovoriIzbriši